Blog

Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

door: Vita van der Lijke aantal reacties: 2

Veel ondernemers zien de meerwaarde van Facebook voor hun onderneming wel in, maar weten niet hoe ze dit in hun voordeel kunnen gebruiken en als marketingtool kunnen inzetten. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet, speciaal voor de ondernemer die graag de markt op Facebook wil bedienen, maar niet weet waar te beginnen.

Volg deze stap-voor-stap instructie!

Iedereen kan een facebookpagina aanmaken. Er is niet eens een bestaand Facebook account voor nodig. Je gaat gewoon naar www.facebook.com en daar klik je op maak een pagina.

Kies de juiste categorie voor je pagina, let wel even op het verschil tussen lokaal bedrijf of bedrijf, organisatie of instelling. Het verschil is dat je bij een lokaal bedrijf kunt ‘inchecken’. Dat houdt in dat medewerkers of bezoekers van je bedrijf via Facebook kunnen laten weten dat ze hier zijn geweest. Bij een bedrijf, organisatie of instelling is dat niet het geval.

Na het kiezen van jouw categorie selecteer je de juiste optie en vul je verdere gegevens in.

Heb je nog geen Facebook account?

Dat is geen probleem, selecteer dan optie 2: ik heb geen Facebook account. Je kunt hier een algemeen e-mailadres van je bedrijf invullen of je eigen (privé) e-mailadres. Het maakt voor Facebook geen verschil, en ook voor het beheren van je pagina samen met anderen maakt het niet uit.

Als je het liefst privé en werk gescheiden houdt, of als je met meerdere mensen zonder eigen Facebook account een bedrijfspagina wilt beheren, kun je hier het beste een apart algemeen Facebook account voor aanmaken.

Heb je al wel een Facebook account?

Dan is het handig om via je privé account een bedrijfspagina aan te maken. Selecteer optie 1: ik heb al een Facebook account. Je kunt dan gemakkelijk switchen van je eigen account naar het beheerdersaccount.

Standaard is het zo ingesteld dat bezoekers van je Facebookpagina niet kunnen zien dat jij beheerder bent van een bedrijfspagina. je kunt ervoor kiezen om dit wel openbaar te maken. Ook kun je de bedrijfspagina met meerdere medewerkers beheren, en je kunt bijvoorbeeld mensen die de pagina geliked hebben later toevoegen als beheerder, zodat je samen voor leuke updates kunt zorgen.

Je bent er nu bijna. Alleen nog even de algemene informatie invullen en een profielfoto plaatsen.

Stap 1. Upload een foto.

Upload je bedrijfslogo als profielfoto. Als je geen vierkant bedrijfslogo hebt is dat op zich niet erg, maar het logo wordt dan niet mooi getoond.

In een volgende post leggen we uit hoe je je bedrijfspagina verder kunt pimpen.

Stap 2. Bedrijfsinformatie toevoegen.

Hier voeg je in een paar korte zinnen informatie over je bedrijf toe. Het is handig om ook meteen even een link naar je website te plaatsen.

Je hoeft geen http:// voor je link te zetten, Facebook maakt automatisch een link van een webadres.

Stap 3. Facebook webadres invullen.

Hier kun je het webadres van je onderneming invullen, dat is mooi als je je Facebookpagina wilt communiceren op bijvoorbeeld offline media zoals visitekaartjes.

Het onze is bijvoorbeeld: www.facebook.com/bonobos-marketing.

Gefeliciteerd! Je hebt nu een Facebook bedrijfspagina aangemaakt.

Nu is het zaak dat mensen je gaan liken. Plaats daarom snel een eerste bericht en houdt de stroom van nieuwe berichtgeving op gang. In een volgende post zullen we je meer vertellen over het pimpen van je bedrijfspagina, hoe je je pagina laat opvallen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je geliked wordt.

Kun je niet wachten tot de volgende post? Ziet jouw bedrijfspagina er nog niet echt professioneel uit? Kortom, heb je hulp nodig? Bel dan even gratis naar 0800 – Bonobos (0800 – 2666 267) of mail naar info@bonobos.nl. Wij hebben namelijk alle kennis in huis om je bedrijf van een leuke, passende en professionele Facebookpagina te voorzien.

Terug naar het overzicht

2 reacties op “Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?”

 1. Nadine Dijk 29-08-2014

  Beste heer/mevrouw,

  Momenteel heb ik een zakelijke Facebookpagina met een algemeen e-mailadres van het bedrijf en dus zonder beheerder. Nu willen ik en mijn collega’s dit account kunnen beheren vanuit onze eigen accounts. Is het mogelijk beheerders toe te voegen aan een bedrijfspagina zonder beheerder? Zo ja, hoe werkt dit? Ik krijg het niet voor elkaar.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Nadine

 2. steven 04-12-2014

  Ik heb een prive account en ook een bedrijfsaccount gekoppeld aan mijn privé account.
  Hoe laat ik mensen toe om te kijken op mijn bedrijfsaccount ZONDER dat zij kunnen kijken op mijn privé account?

  Mvg,

  Steven

Ook wat zeggen? Discussieer mee!

Discusieer bonobo

Lees ook onze eerdere blogs

Nieuwe website? Blocks.Bonobos

Online marketing toch best belangrijk? Uw site aan vervanging toe of zelfs nog helemaal geen professionele website?

Met blocks.bonobos zorgt u voor online vindbaarheid met een professioneel design.
Bonobo

Meer weten over onze diensten of producten?

Wij zijn uw specialist op het gebied van online marketing en dragen graag bij aan het succes van uw bedrijf. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op en bel 050 - 8500345 .

Neem contact met ons opofferte aanvragen pijl