Blog

SEO en het effect van social media

door: Mister Bonobos aantal reacties: 2

Social media wordt door steeds meer bedrijven en organisaties gebruikt, maar wat velen niet weten is dat het gebruik van social media ook van invloed kan zijn op de zoekresultaten die verschijnen in Google en andere zoekmachines. Social media wordt binnen SEO een steeds belangrijkere factor.

Hoe vaker een pagina of bericht wordt gedeeld, geliked of getweet, hoe meer autoriteit hiermee wordt creëert. Daarnaast zegt de hoeveelheid volgers/vrienden ook iets over de (sociale) autoriteit van het bedrijf.

SEO en social media.Social media kan binnen Google en andere zoekmachines op 3 verschillende manieren invloed hebben op de resultatenpagina’s:

1. Social media content is onderdeel van universal search
Met universal search (integratie van verschillende typen content in de zoekresultaten zoals video, afbeeldingen, nieuws etc.) is het begrip content veel breder geworden. Ook social media resultaten zijn hier een nieuw onderdeel van.

2. Social media als autoriteitsbepaling
Naast de kwaliteit van de content hecht Google waarde aan het bedrijf dat er achter zit. Google geeft waarde aan een autoriteit in een bepaalde branche. Eén van de uitgangspunten is dat een website met goede en krachtige links, meer autoriteit zal krijgen. Dat is het pagerank/linkbuilding principe. Google heeft daar Social Media aan toegevoegd. Volgers/vrienden/circlers, retweets en delen zijn variabelen die Google meeneemt in de autoriteitsbepaling.

3. Social media voor personalisering
Google probeert content zo relevant mogelijk te maken voor zijn bezoekers. Omdat mensen waarde hechten aan wat hun vrienden en bekenden leuk vinden en hoe zij over iets denken, is dit een onderdeel van de personalisering in Google (mits ingelogd). Als vrienden/volgers/circlers binnen een social media netwerk content delen of beoordelen en een ander op dit onderwerp zoekt, komt dit terug in de gepersonaliseerde zoekresultaten.

Terug naar het overzicht

2 reacties op “SEO en het effect van social media”

  1. Peter 02-05-2014

    Toch blijf content die door andere over jou gecreëerd wordt nog veel meer waard dan content die je zelf creëert. Het is handig om goede relaties te onderhouden met bekende bloggers of journalisten

  2. Stefan 08-04-2015

    Klopt helemaal Peter, alles draait om content. Daarom moeten ze social media buttons verwijderen te veel duplicate content.

Ook wat zeggen? Discussieer mee!

Discusieer bonobo

Lees ook onze eerdere blogs

Nieuwe website? Blocks.Bonobos

Online marketing toch best belangrijk? Uw site aan vervanging toe of zelfs nog helemaal geen professionele website?

Met blocks.bonobos zorgt u voor online vindbaarheid met een professioneel design.
Bonobo

Meer weten over onze diensten of producten?

Wij zijn uw specialist op het gebied van online marketing en dragen graag bij aan het succes van uw bedrijf. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op en bel 050 - 8500345 .

Neem contact met ons opofferte aanvragen pijl