Usability

Hoe gebruiken bezoekers een website? En hoe kunnen wij hierop inspelen? Dat is de vraag waar onze specialisten dagelijks mee bezig zijn. Wij laten design, functionaliteiten en content aansluiten bij de verwachtingen van de bezoeker en zorgen ervoor dat onze websites usable zijn.

Gebruiksvriendelijke websites met usability

Menu op de standaard plek, linkjes met een underline, rekening houden met contrast tussen teksten en afbeeldingen; het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch zien we veel websites waar te weinig aandacht is besteed aan usability. Wij, als leadgenerator, doen veel onderzoek naar hoe wij de conversie van onze producten en websites kunnen verhogen.

Usability meten door middel van onderzoek

Er zijn verschillende middelen om te testen of een website aansluit bij de verwachtingen van de doelgroep (en dus usable is). De goedkoopste en meest simpele oplossing is om een heuristisch usability onderzoek te doen. Hierbij beoordelen we een product op gebruiksvriendelijkheid aan de hand van een op onderzoek gebaseerde, vooraf opgestelde, vragenlijst. De resultaten uit deze test geven een indicatie van de gebruiksvriendelijkheid van een website of product en zijn een goede basis voor verder onderzoek.

Een voorbeeld van een testvraag en het resultaat kan zijn:

Een andere manier om je site te optimaliseren voor gebruikers is het monitoren van bezoekers terwijl ze op de website zijn. Dit kan op verschillende manieren. Eén manier is om plekken te monitoren waar de bezoeker op de website klikt. Hier komen dan de zogenaamde ‘heatmaps’ uitrollen, waarin je precies ziet waar een bezoeker klikt en wat dus belangrijke plekken zijn. Met deze informatie kun je bijvoorbeeld de plaatsing of de vormgeving van CTA (Call To Action) buttons aanpassen waardoor de conversie kan stijgen.

Onze specialisten doen regelmatig onderzoek naar usability en weten precies waar een website aan moet voldoen om hoog te scoren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Nieuwe website? Blocks.Bonobos

Online marketing toch best belangrijk? Uw site aan vervanging toe of zelfs nog helemaal geen professionele website?

Met blocks.bonobos zorgt u voor online vindbaarheid met een professioneel design.
Bonobo

Meer weten over onze diensten of producten?

Wij zijn uw specialist op het gebied van online marketing en dragen graag bij aan het succes van uw bedrijf. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op en bel 050 - 8500345 .

Neem contact met ons opofferte aanvragen pijl