0800 Naambellen

Een design voor verschillende landelijke netwerken met één huisstijl; dat was de opdracht die wij kregen vanuit Allfree BV. Door gebruik te maken van de netwerken van 0800 Naambellen komen mensen gemakkelijk in contact met een specialist in hun regio.

Opdracht

Van Allfree BV kregen wij de opdracht om een platform van websites te bouwen voor dertien verschillende naamnummerwebsites. Een naamnummer is een telefoonnummer dat bestaat uit letters in plaats van cijfers. Belt iemand bijvoorbeeld naar 0800 Autoschade, dan belt diegene in werkelijkheid naar 0800 2886724. Met de letters op de toetsen van een telefoon wordt het nummer gekozen. Voor ongeveer vijftig verschillende branches heeft Allfree een landelijk netwerk opgezet.

Ons werd gevraagd om een nieuw design te ontwerpen voor de dertien grootste naamnummerwebsites en de overkoepelende site www.0800naambellen.nl. De dertien sites moesten dezelfde uitstraling hebben en naar elkaar toelinken. Zo wordt de naamsbekendheid van het naambellen versterkt.

Het doel van deze websites (zoals www.0800autoschade.nl en www.0900-advocaat.nl) is om bezoekers aan te sporen het nummer te bellen.

Aanpak

Na de kick-off van de opdracht is er een team samengesteld om de opdracht uit te voeren. Vervolgens hebben we een wireframe gemaakt, waarin rekening is gehouden met usability, de linkstructuur en het conversiedoel.

In de tweede fase is gekeken hoe we deze verschillende beroepen het beste visueel konden ontwerpen. De truc bij deze opdracht was om voor deze verschillende beroepen één huisstijl te creëren waardoor de herkenbaarheid van de dienst behouden blijft. De site is technisch gerealiseerd door onze webdevelopment afdeling en onze communicatiespecialisten hebben gekeken naar de inhoudelijke invulling. Last but not least heeft onze SEO afdeling ervoor gezorgd dat de websites goed gevonden worden in zoekmachines zoals Google.

Resultaat

Het resultaat is een platform van veertien websites die doelgericht naar elkaar toelinken, waardoor er een merkversterking ontstaat voor het naambellen. Bezoekers van de naamnummer sites kunnen snel en makkelijk contact opnemen met het desbetreffende naamnummer. Hiernaast zijn specialisten in hun regio snel en overzichtelijk te vinden voor meer informatie.

0800 Naambellen Project Logos

« Terug naar het overzicht

Nieuwe website? Blocks.Bonobos

Online marketing toch best belangrijk? Uw site aan vervanging toe of zelfs nog helemaal geen professionele website?

Met blocks.bonobos zorgt u voor online vindbaarheid met een professioneel design.
Bonobo

Meer weten over onze diensten of producten?

Wij zijn uw specialist op het gebied van online marketing en dragen graag bij aan het succes van uw bedrijf. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op en bel 050 - 8500345 .

Neem contact met ons opofferte aanvragen pijl