0900 0800

0900 0800: het spoednummer waar iemand met problemen in of aan het huis 24 uur per dag naartoe kan bellen. Zeven dagen in de week is er een specialist te bereiken; door heel Nederland zijn er vakmannen aangesloten.

Opdracht

Van Allfree BV kregen wij de opdracht om een website te bouwen voor 0900 0800; het spoednummer voor alle problemen in en om het huis. 0900 0800 is een landelijk netwerk van vakmannen, met door heel Nederland loodgieters, slotenmakers, glaszetters, CV experts, rioolspecialisten, dakdekkers en elektriciens aangesloten. Als iemand naar het telefoonnummer 0900 0800 (24/7 bereikbaar), dan wordt hij of zij doorverbonden naar de vakman in de desbetreffende regio.

Het doel van de website www.09000800.nl is om bezoekers aan te sporen het nummer te bellen. De bezoeker moet gemakkelijk door de website geleid worden en moet snel op de pagina terechtkomen die voor hem / haar bedoeld is. Daarnaast moet er een duidelijke call-to-action op de site te zien zijn.

Aanpak

Na een interne kick-off zijn we begonnen met de huisstijl. Er moest natuurlijk een aansprekende huisstijl komen die goed aansluit bij doelgroep en vooral herkenbaar is. Toen de huisstijl eenmaal duidelijk was is er eerst een pilot-site gemaakt om eventuele externe partijen enthousiast te maken en te betrekken bij het product.


Naar aanleiding van vele gesprekken en heel veel verschillende ideeen voor een leuke, maar vooral ook duidelijke site is er gekozen voor een aanpak die de nadruk legt op de sfeer van de dienst.
Sfeerbeelden voor 0900 0800

De sfeer van 0900 0800 moet aanspreken, een wow-gevoel oproepen, betrouwbaar overkomen en aanzetten tot conversies. In het wireframe werd hier al rekening mee gehouden en door middel van een grote herkenbare achtergrond (het huis) en grote sfeerfoto’s hebben we een compleet beeld opgeroepen en alle noodsituaties herkenbaar en vaak ook met een knipoog weergegeven.

De verdere inhoud en navigatie van de site zijn zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk vormgegeven en gebouwd. We hebben de site voorzien van duidelijke en heldere teksten die zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van onze doelgroep en ook zoekmachinevriendelijk geschreven zijn.

Het CMS waar we gebruik van maken is ook bij dit project WordPress. WordPress is een flexibel en eenvoudig te onderhouden content management systeem wat ons de ruimte geeft onze producten op een zo flexibel mogelijke wijze te bouwen. Hierdoor hebben we tijd om na te denken over de functionaliteiten en beeldvorming van onze producten.

Resultaat

In samenwerking met onze webdevelopment specialisten en copywriters is er een website ontwikkeld die zeer gebruiksvriendelijk is, goede SEO teksten heeft en er ook nog eens supertof uitziet. Het resultaat is een overzichtelijke, duidelijke website die hoog scoort in de zoekmachines. Dit komt natuurlijk door het werk van onze SEO specialisten, maar ook doordat er aandacht is besteed aan usability.

Het product wat er nu staat is natuurlijk nooit helemaal af. Er is bij ons continu een marketing team met verschillende specialisten bezig om dit project optimaal te laten presteren.

Update oktober 2012

Aan de hand van de resultaten van het afgelopen jaar en de ontwikkelingen bij 0900 0800 is er een redesign gemaakt. Zo hebben de provincie en plaatspagina’s een flinke upgrade gekregen en is social media beter in de website geïntegreerd. De website is nog beter naar de bezoeker ingericht middels een verbeterde navigatiestructuur en een klantenservice. Om meer conversies te genereren zijn er duidelijkere call to action elementen toegevoegd en is het mogelijk voor de bezoeker om een terugbelverzoek achter te laten op de website. Lees meer over het redesign van 0900 0800 >>

« Terug naar het overzicht

Nieuwe website? Blocks.Bonobos

Online marketing toch best belangrijk? Uw site aan vervanging toe of zelfs nog helemaal geen professionele website?

Met blocks.bonobos zorgt u voor online vindbaarheid met een professioneel design.
Bonobo

Meer weten over onze diensten of producten?

Wij zijn uw specialist op het gebied van online marketing en dragen graag bij aan het succes van uw bedrijf. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op en bel 050 - 8500345 .

Neem contact met ons opofferte aanvragen pijl